6 augusti 2011

Snackar ni mens eller?

Ja då var det dags igen. Fikatajm med brudarna. Och vilket ämne halkar vi in på tror du? Jo just det. Mens. Bara av den enkla anledningen att en av oss inte hade några tamponger. Visste du inte det sedan tidigare så ska du få en riktigt informativ upplysning nu:

Vi tjejer kan snacka mens. I all evighet! DET ska gudarna veta.

Det här är ett ämne som många blir äcklade av eller tycker är pinsamt och mens snackar man bara inte om. Speciellt killar. Och speciellt yngre killar. Undrar vad de lär sig i skolan nu för tiden egentligen?
Så kanske är det inte rätt ämne att sitta och diskutera högt och tydligt på ett litet fik där grannen klart hör vad som sägs. Men va fan. Det är ju bara mens! Och det är faktiskt 2011.

Därför finns Sylt i Tratten. Men det vet du redan. Tillbaka till fikastunden med brudarna som slutade med snack om mens. Mycket snack om mens. Vi jämför krämpor, ömma bröst, pms, blodflöde och mensskydd. Har någon verkligen testat en menskopp? Hur funkar såna där Tampax? Och hur är det med tampongstorleken? Har ni sex när ni har mens? Hur går det?

Ja, det här med mens, det är faktiskt en hel vetenskap till och med för oss tjejer. Alla har olika erfarenheter och alla av oss påverkas på olika sätt i olika stadier av livet. En kommer lindrigt undan och andra har enorma problem.

För egen del har jag haft turen att få en synnerligen lätthanterlig mens om än något oberäknelig. Men den varar i fyra dagar med kraftigt flöde de två första dagarna och då är det tampongen Super som gäller. Ibland till och med Super Plus men den är jag lite rädd för, för den är STOR. Riktigt stor. Så jag byter oftare istället. Resterande dagar kommer det pyttelite blod så då är det på dag tre tampong Normal som gäller och på dag fyra tampong Mini. Sen är det klart!

Så funkar det för mig. Med brutal mensvärk, svullna bröst och ett jäkla humör ibland. Och detta sug efter att äta! Helt sjukt vad man kan stoppa i sig.

Ja, det var delar av vad det snackades om på fikat idag. Med bordsgrannar som sneglade surt åt vårt håll och rynkade på näsan. Men det får de ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hjärtligt Tack för ditt inlägg, din roliga historia och din spontana kommentar.

Välkommen tillbaka för mer kul att läsa och titta på!

// Majsan