22 januari 2012

Jesus och tamponger förbjudna i Pakistan




Jesus får inte längre förekomma i sms i Pakistan. Pakistanska myndigheter har lusläst ordlistor på både engelska och urdu och hittat nästan 1 700 farliga ord och begrepp som de tycker är fullkomligt oanständiga och vill förbjuda dem i förmodligen helt oskyldiga sms.
 
Många av orden är kan uppfattas som vulgära men det finns också helt oskyldiga och naturliga ord som till exempel... En helt vanlig fis?

Naken känns som ett väldigt naturligt tillstånd i de flesta kulturer och världar. I alla fall om man ska duscha och tvätta sig och det hoppas jag folk gör i alla delar av världen utan att skämmas. Mer eller mindre i alla fall.

Svarta SMS-listan

För att inte tala om orden mens och tampong. De här livsfarliga orden uppfattas som extremt farliga och kan enligt regeringen komma att uppvigla allmänheten att göra revolution. Mot... ? Ja, vaddå?

Kondom. Ännu ett ord på svarta sms-listan som uppfattas som stötande och absolut inte får yttras i sms. Så vad du än gör... Kom ihåg kondomer! Du kan nämligen inte sms:a ligget att köpa med sig eftersom det blir censurerat.

- Du ... köp med dig nÃ¥gra BIIIP för jag glömde ta med mig. 

Tuggummi? Cigaretter? Groggvirke? Ja, det här kan tydas precis hur som helst till avsändarens stora förtret eftersom det som köps med hem förmodligen inte är vad som var önskat.


Hela tanken med Svarta Listan är att skydda konsumenterna enligt den pakistanska regeringen och restriktionerna skulle ha börjat gälla snarast. Som tur är så ska myndigheterna se över listan en gång till. Förhoppningsvis två. Man kan säga att den skapade hyfsat starka protester från både allmänhet och teleoperatörer.







Saxat  frÃ¥n DN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hjärtligt Tack för ditt inlägg, din roliga historia och din spontana kommentar.

Välkommen tillbaka för mer kul att läsa och titta på!

// Majsan