28 april 2011

Tampongproblem?

Det kommer in hundratusentals (med ganska mycket fantasi) frågor från unga tjejer, gissar jag, som inte har kommit på hur man ska använda tamponger. Eftersom jag vill hjälpa till så surfade jag runt och letade efter ett enkelt, färdigt svar. Jag hittade ett superduperinlägg på Mensbloggen, som tyvärr ska läggas ner men ligger uppe ett tag till. Hur länge bloggen är kvar vet ingen, men i alla fall så har Lina en smart checklista med olika tampongtricks för att göra livet lite lättare. 


 Har du tampongproblem? Få lite tips och tricks här:
 • Slappna av när du ska stoppa in en tampong. Spänner du dig blir det tvärstopp och snudd på stor brottningsmatch med liten tampong.
 • Välj rätt modell. Precis som med bindor och trosskydd finns det massor av olika sorter att välja mellan. Som nybörjare kan det vara bra att välja en av de mindre tampongerna. Typ Mini.
 • Mycket mens. Första gången du testar är det bra om du har mycket mens, då är det lättare att föra in tampongen.
 • Vaselin. För att göra det ännu enklare kan man sätta lite vaselin, eller glidmedel,  på tampongtoppen. Glöm inte att ta av plasten innan!
 • Renlighet är en dygd. Tvätta händerna innan, de måste vara rena. Du vill inte få in några läskiga bakterier i snippan.
 • Glöm inte att byta tampong. Hur ofta man byter beror på hur mycket man blöder. När man har mycket mens byter man oftare, kanske var 3-6 timme. När det är lite mens mindre brukar det räcka med var 6-8 timme.
 • Kombinera. Man kan sova med tampong men vissa tycker att det känns bättre med bindor, det är en smaksak. Och när man bara har pyttelite mens brukar det räcka med trosskydd hela dagen. Det är bra att ha lite olika mensskydd att växla mellan.
Kanske blir det lite kladdigt, kluddigt och läckage här och där i början men det gör inget. Övning ger färdighet!

Lycka till!

3 kommentarer:

 1. När det gäller glidmedel så är det bra att använda ett glidmedel utan glycerin, vilket kan ge svamp. Ta då ett "naturligare" glidmedel, t.ex Astroglide Parabenfri.
  Annars är det bra tips, ville bara komplettera lite. =)

  SvaraRadera
 2. Detta är kanske en väldigt knäpp fråga... Men när man använder tampong för första gången, hur vet man vilket hål den ska upp i??

  SvaraRadera
 3. Känna din kropp!

  Ta en liten spegel, sätt dig på golvet och titta hur du ser ut där nere.

  Det finns två hål. Urinröret sitter överst, där kommer kisset.
  Under har du musen, där kommer det bebisar eller mens. Där ska tampongen vara. :-)

  SvaraRadera

Hjärtligt Tack för ditt inlägg, din roliga historia och din spontana kommentar.

Välkommen tillbaka för mer kul att läsa och titta på!

// Majsan