30 januari 2010

Apple lanserar mensskydd - iPad!



Apple iPad - Bindor för den moderna kvinnan

Översättning: pad = binda.
Men... Apples iPad verkar fungera mer som en tampong än en binda?

28 januari 2010

Kalle köper tamponger

Mor i huset har slut på tamponger och ber sin lille son Kalle att gå till affären och köpa ett paket OB.

- Använd inga fula ord Kalle. Säg bara att du ska ha tamponger till mor förmanar hon. Kalle kan vara lite ful i munnen ibland.

Kalle lunkar iväg men det tar en evinnerlig tid. Och ännu längre tid. Kalle kommer inte hem så mor ringer till affären och frågar om han är kvar där.

- Jo, visst är Kalle här. Jag förstår bara inte vad det är han vill ha svarar köpman Nilsson.

- Förstår inte? Vad bad han om då?

- Han vill ha invändig isolering till fars hobbyrum!

27 januari 2010

Hur man sätter in en Tampax

Bara för att klargöra hur en Tampax, tampong med införingshylsa, ska sättas in visar Sylt i Tratten en liten video i utbildningssyfte.





Det vore ju dumt om fler skulle behöva uppleva samma sak som Kerstin gjorde bara för att man inte vet hur en Tampax funkar och vilka delar som ska sitta var för att göra jobbet rätt.

26 januari 2010

25 januari 2010

Tampax vs Tampong

Bara för att visa skillnaden på en Tampax, som är en tampong med införingshylsa, och en vanlig tampong och för att du ska slippa vara med om Kerstins obehagliga upplevelse med en Tampax...

Kolla bilden!

Inte undra på att Kerstin hade nästintill skavsår i muffen...

21 januari 2010

Hur funkar en Tampax?

Här i Svedala så är vi nog inte så bekanta med just Tampax. Eller rättare sagt. Tampong med införingshylsa. Det finns ju fler märken än Tampax.

Vi vet att vi behöver tamponger när vi har mens, om vi nu använder det. Kerstin gör det. Använder tamponger. Och har mens. Oftast samtidigt.

Nu var det så att Kerstin var på semester någonstans i Asien. Kommer inte riktigt ihåg vart det var för det var ett tag sen hon berättade men vi säger att hon var i Thailand för dit åker ju de flesta. Eller väldigt många i alla fall.

Hur som helst så fick hon givetvis sin Lingonvecka första dagen på sol och badsemestern. Hur typiskt är inte det?? Grejen var att hon oxå lyckats tappa bort sin väska där hon hade ett reservlager tamponger för både du och jag vet ju hur det är. Tant Röd kommer när hon kommer. Färdigt med det. Inga diskussioner.

Vad gör Kerstin? Givetvis svär hon en ramsa man inte ska upprepa men letar reda på en supermarket för att köpa tamponger. Efter mycket letande hittar hon några paket längst ner på en hylla inne i ett hörn. Hemliga grejer? Duktigt gömda var de i alla fall.

Hon tar ett paket, går till kassan, betalar och letar reda på närmsta toalett. Det är inte speciellt bekvämt med en rulle toapapper i trosan. Bara en upplysning till dig kille som är här och läser.

- Hmm...? Vad lååånga de var! Konstigt. Tänker Kerstin när hon väl inne på toan öppnat paketet och tagit fram en tampong.
- Men, men. Tydligen ser de ut så här. Skit samma. Bara de funkar! Tänker hon vidare och för in en lååång tampong med en slags papphylsa på hela vägen in. Så långt upp i muffen det går.

Nöjd med att ha hittat tamponger och sluppit toarullen i trosan ger hon sig tillbaka till hotellet. Till fots. Lite sight-seeing i omgivningarna. Solen skiner, det är varmt och skönt. Härligt!

- Faan, vad det skaver mellan benen! Kerstin kan inte gå ordentligt för det skaver utav bara helvete. Vad händer? Folk började lägga märke till henne på gatan när hon med sin något märkliga gång försökte skynda sig in på hotellet och upp på rummet så hon fick kolla läget.
Vad pågår där nere liksom?

In på muggen, ner med brallan, ut med tampongen. OCH allt annat som INTE skulle följt med in!

Innan nästa försök med sin tampong med införingshylsa kollade hon bruksanvisningen för att se hur de faktiskt funkar.

- Aha! Ett liljeholmens gick upp när hon såg bilden och kände sig en aning dum. Kerstin är 39 år.

Och NU vet hon hur en Tampax funkar!



Tack, tack Kerstin! Undrar om det inte är mååånga därute som gjort samma sak som du. Vissa saker får man lära sig den hårda vägen...

20 januari 2010

Bäst att vara på den säkra sidan.


Man vet ju aldrig vad folk får för sig att göra.

För att minska risken att bli stämd på några miljoner dollar och att en tampong ska fastna i halsen på något pucko som kvävs till döds...





Ja, då sätter vi upp en skylt!

Mera Mensslang! Del 3.

Surfade runt lite och hittade givetvis fler synonymer för mens. Det finns inga gränser verkar det som så uttrycket 'Kärt barn har många namn' verkar vara helt på sin plats i det här sammanhanget.

Vare sig det är kärt eller inte...


---> Tomtevecka
Ok. Om du bara har Majsan en gång om året så visst. Då kan du ju kalla det för Tomteveckan. Och Lyckost!

---> Propp i Hålet
Självklart! Men proppar i hålet kan man ju ha av flera anledningar. Några trevligare än andra. Några mer funktionella än andra och andra bara för att det är skönt.

---> Red River
Följer Niagarafallet, förbi Indianerna på Krigsstigen och blir till Blodigt Allvar som avslutas med ett Vulkanutbrott vilket gör att det är Stängt för Helgen under Tomteveckan.

---> Bingo
DET vete fan!

---> Killfritt i Hålet
Eller inte? Alla har vi våra böjelser...

---> Lingon i Skojhålen
Hålen? Lingon i Skojhålen... Mig veterligen skulle det bara kunna komma Lingon ur ett Skojhål.

---> Blodigt Allvar
Jo serru. Allvarliga grejer det här.

---> Stängt För Helgen
Öppnar på Måndag kväll igen. Vid akuta behov av sex, vänligen kontakta jourhavande one-night stand eller pojkvän för tillfredsställande av lust. Välkommen åter!

And the list goes on and on and on and on and on and on..................................

18 januari 2010

Tampong på Helt Fel Ställe

Jag måste bara berätta!

Träffade en kompis häromdagen som hade råkat ut för ett ruskigt pinsamt missöde som involverade en tampong och några kontorsgubbar.

Anna jobbar som ekonomirådgivare och just den här dagen skulle hon på ett viktigt möte med några finansiärer på ett stort företag. Hon fick absolut inte komma för sent!

Stressad på morron som vanligt hade hon rafsat ihop alla papper, anteckningsblock och laptopen hon skulle ha med sig och rusade iväg för att hinna med bussen.

Anna hinner precis och har några minuter tillgodo när hon springer in i konferensrummet där 'gubbarna' redan sitter och väntar på henne.

- Okej. Ingen fara. Alla är här och vi är i tid, tänker hon och plockar fram sitt spiralblock med anteckningar och penna. Sätter sig ner vid kortsidan och börjar inleda sitt föredrag om hur 'gubbarna' skulle kunna vara med och finansiera ett bygge de var intresserade av att investera några miljoner i.

Hon pratar, visar powerpoints, ritningar, budgets och så vidare. Hon får en fråga från en av finansiärerna om något och när hon tar upp sitt spiralblock från bordet ser hon till sin fasa...

Där pennan brukar sitta, i spiralen, satt en tampong!

- Åh nej!! Guuuu va pinsamt... Fan oxå! Hur många har sett den? HAR de sett den överhuvudtaget? Hur ska jag smussla undan den så de INTE ser att det är en tampong OM de inte sett den? Anna höll masken men...

Usch vad pinsamt!


Majsan tackar, niger och ler medlidsamt för Annas pinsamma tamponghistoria. Jag kan tänka mig hur det kändes och hoppas att du löste finanserna trots tampongen!

Mensslang del 2

Resten av mensslangutrycken är på G!

Den där listan jag läste var hur lång som helst men här är lite mer mensslang.
Mensslang?? Finns det ordet ens? Jepp! Majsan har bestämt att nu gör det det.

--> Vulkanutbrott
Blodet flödar som het lava. Ta betäckning! Eller plugga igen med en tampong.


--> Blodbad
Ord känns överflödiga.


--> Eländet
Ack och ve... Nu är det dags för eländet igen...


--> Glada Veckan .... ?
Puh! En suck av lättnad när blodbadet äntligen sätter igång igen. Blev lite orolig där ett tag när eländet inte kom som det skulle... Blodfetischist?


--> Karlsson
Ehh...? Tja, varför inte? Lika gärna som Olsson, Svensson eller Bergström? Här kommer Karlsson igen. Yippie! Eller inte.


--> Löpa
Precis som hyndan löper vi fast det är ju tvärtom. Tiken löper när det ska bli barn och vi när det inte blev nåt. Och vore det inte så skulle livet bli bra mycket blodigare än vad det är!


--> Sylt i Vecket
eller Sylt i Tratten. Som hallonsylt... Jordgubbssylt... Rött och kletigt... Men osötat!


---> Röd Avgång
Tjuo-Tjuoooo! Specialturer gällande Röd Avgång väntas fortgå till nästa vecka.


Listan fortsätter later on...

So long Folk's!

13 januari 2010

Mensslang. Eller Mens med andra ord.

Vad kallar du din mens?

Jag hittade en lista där jag faktiskt hittade namnet till den här bloggen i en gammal Amelia. Oops! Avslöjad!? Men det var mammas tidning och jag bara bläddrade i den i brist på annat.

Det fanns många roliga namn på en... Kär? Trogen? Hatad? Gammal? Vän? Eller vad man nu ska kalla sin månatliga blödning för något.

Så... Mens med andra ord. Här är några uttryck:

-> Ryska Snuvan
Varför då kan man undra? Vet du var det kommer ifrån får du gärna vidareutveckla och berätta för mig som inte vet. Har det något med rödbetor att göra? Jag tänker Borstj. Eller hur det nu stavas...

-> Lingonveckan
En klassiker. Rött som lingon. Kräver inte så mycket mer förklaring. Jag fattar!

-> Montan
Jo, det var vad mensen kallades när jag gick i plugget.

-> Perioden
En enkel förkortning av den återkommande, menstruella perioden.

-> Måndagg
Va fint! Det låter nästan romantiskt. Lite häxlikt och mytomspunnet. Ska utforska det närmare... Namnet alltså.

-> Niagarafallet
När blev det rött? Men det är klart. Ibland forsar det brutalt så jag ser ju kopplingen.

-> Indianer på Krigsstigen
Öh...?? Humörsvängningar? PMS? Förslag?

-> Tant Röd
Hälsar på i grottan. Vare sig vi vill eller inte så knackar hon på med jämna mellanrum eller helt oväntade besök!

-> Kommunistveckan
Kan den här ha något samband med Ryska Snuvan? Eller de arga indianerna?

-> Majsan
Det låter så gulligt! Här är Majsan! Skulle lika gärna kunna vara en liten, söt kattunge. Eller som mig!

Listan fortsätter i morgon. Den var ganska lång! Och rolig. Har du nån kommentar på något namn eller fler roliga namn? Berätta!

Majsan signar over and out för idag.

Have a Happy Period! ;-)