21 maj 2012

Fittfakta på skolschemat

Kön ringlar sig utanför föreläsningssalen i Högskolan i Gävle....

Jessica Hansson från RFSU Uppsala har en timme på sig att lära ut allt hon vet om det som vissa i publiken kallar för snippa, andra för slida, mutta och vagina. Vad kallar du din?

- Slida är ett bra ord, men det beskriver bara en liten del av fittan, säger Jessica. Hon tycker att det är viktigt att det finns ett ord som beskriver hela kvinnors könsorgan. Utan ett namn blir det svårt att prata om sex och lust.

Tecknat av

Re.Y.S

 Det är så mycket hemlighetsmakeri kring tjejers kön och sexualitet och där kan jag bara hålla med så lektioner i fittfakta behövs. Och det är alldeles uppenbart när den vanligaste frågan från kidsen är:
- Är jag normal?

Många tjejer tror alltså att deras fitta är onormal. - Titta på varandras ansikten, uppmanar Jessica deltagarna. - De är ju olika allihop. På samma sätt är våra fittor olika. För många hänger till exempel en eller båda av de inre blygdläpparna utanför de yttre på olika sätt. Hon fortsätter med att berätta hur slidan vidgar sig och reser sig när man blir kåt. Hur slidväggarna svettas ut kroppens eget glidmedel och hur klitoris ollon får stånd och kan kännas som en pärla. På whiteboarden växer en brokig fitta fram.

Jessica tar hål på myten om att det finns en mödomshinna och ritar den samling veck som kallas slidkrans och blöder för en del första gången slidan penetreras. Hon visar hur man kan nå g-punkten genom en ”komsi komsi-rörelse” och på vilka sätt klitoris faktiskt liknar en kuk med sina två skänklar.

Många av orden hon använder är nya för deltagarna. Kåtvätska (lubrikation), solosex (onani) och omslutande sex (penetrationssex) till exempel. - Målet är att vidga sexbegreppet och prata om fittan med ett lustfyllt och bejakande sätt, förklarar hon när deltagarna lämnat lokalen och fittan på tavlan suddas ut med en våt trasa.

 - Många kan tycka att fitta är ett problematiskt ord, ett skällsord. Jag tycker att det är ett bra och starkt ord. Dessutom finns det redan.

Så bort med skällsordsstämpeln! Fitta är faktiskt helt okej.
Läs hela inlägget från RFSU här.

3 kommentarer:

 1. Haha, jag älskar din blogg!
  Fortsätt fortsätt!

  SvaraRadera
 2. Heej!

  Förlåt om jag stör, men tänkte bara fråga om jag kan få lite hjälp från dig skulle verkligen behöva det. Skulle du ha något intresse att hjälpa till i modeforum för modekunniga och modeintresserade personer? Moderator / VIP roller finns för seriösa och engagerade personer. Även ett inlägg hjälper mycket för att få modeforumet mer levande. Om du kanske bara gillar att läsa inlägg men inte vill bli medlem så kan du visa ditt stöd genom att klicka på Facebook like knappen. Tack för att du tar dig tid att kolla på detta / En stor Kram

  SvaraRadera
 3. Jag lovar att jag ska ta mig i kragen och uppdatera mycket oftare än vad Mensmonstret gjort hitills.

  The Force is with me.

  Häpp!

  SvaraRadera

Hjärtligt Tack för ditt inlägg, din roliga historia och din spontana kommentar.

Välkommen tillbaka för mer kul att läsa och titta på!

// Majsan